Michel Obama: "Seçilirse her şey çok kötü olacak"

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın eşi Michel Obama, Donald Trump'ın yeniden başkan seçilmesi halinde "her şeyin çok kötü olacağını" ifade etti.

DÜNYA 18.08.2020, 15:31 18.08.2020, 15:36
Michel Obama: "Seçilirse her şey çok kötü olacak"

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım günü başkanlık seçimleri düzenlenecek. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın rakibi olan Joe Biden'ın adaylığının resmi olarak duyurulacağı parti kurultayı başladı. Söz konusu kurultay, 4 gün boyunca devam edecek.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle online olarak gerçekleştirilen kurultayda, eski başkanlar Bill Clinton, Barack Obama ile Nancy Pelosi ve Hillary Clinton'ın konuşma yapacağı bildirildi. 

Kurultaya damgasını vuran isim, Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın eşi Michel Obama oldu. 

Obama, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilmesi halinde "her şeyin çok kötü olacağını" söyledi.

Trump'ı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) için "yanlış başkan" olarak nitelendiren Obama, bu görevi yürütebileceğini ispatlamak için yeterli vakte sahip olduğunu ancak "görüldüğü üzere bu görevin onun boyunu aştığını" kaydetti.

Vermont Senatörü olan Bernie Sanders, kurultayda Joe Biden'a oy verilmesi için çağrı yaptı. 

Perşembe günü kurultayda kapanış konuşması yapılacak. Daha sonra Biden ile Kamala Harris'in, adaylıklarını resmi olarak duyurmaları bekleniyor. 

Cumhuriyetçiler ise kendi kurultaylarını online olarak 24-27 Ağustos tarihlerinde düzenleyecek. Bu kurultayda Trump'ın adaylığını resmi olarak duyurması bekleniyor.

Yorumlar (0)