Miami’de OHAL süresi uzatıldı

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü için ülkeler tedbirlerini arttırıyor.

DÜNYA 22.03.2021, 14:58 22.03.2021, 15:39
Miami’de OHAL süresi uzatıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Miami şehri bahar tatili nedeniyle, insanların akınına uğradı. Miami Belediye Başkanı Gelber'in düzenlediği basın toplantısında saat 20.00'den sabah 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve OHAL uygulamasının 72 saat süreceği ifade etmişti.

OHAL ilanına karşın herkes sokaklarda 

Miami'de OHAL ve sokağa çıkma yasağına rağmen yüzlerce insan sokak partilerine akın etti.  Şehir, bahar tatili nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı. Bar ve restoranlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmamasının  yanı sıra sokak partilerinde de yoğun kalabalığın maske- mesafe kuralına dikkat edilmedi. Kovid-19 önemlerinin hiçe sayılmasıyla harekete geçen Miami Belediyesi dün ilan ettiği 3 günlük OHAL ilanını bugün düzenlenen Şehir Komisyonu toplantısında, OHAL'in 12 Nisan'a kadar uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.  

Partiye devam ettiler

Yetkililerin aldığı karara rağmen tatilciler sosyal maske ve mesafesiz, sokak partilerine devam etti. Polis, yoğun kabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. 
Diğer yandan, insanların yoğun olduğu sokak partilerinde şiddet ve kavga olayları da yaşanıyor. Polis tarafından yapılan aramalarda 80'i aşkın silah ele geçirdi.
 

Yorumlar (0)