Miami'deki enkazdan 54 kişinin cesedi çıkarılırken 84 kişiden umut kesildi

24 Haziran’da ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami’nin Surfside bölgesinde, yarısı çöken 13 katlı binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları devam ederken çıkarılan ceset sayısı 54'e çıktı.

DÜNYA 08.07.2021, 09:42 09.07.2021, 09:15
Miami'deki enkazdan 54 kişinin cesedi çıkarılırken 84 kişiden umut kesildi

Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, düzenlediği basın toplantısında, binanın enkazında devam eden çalışmalara ilişkin 8 cansız bedene daha ulaşıldığını açıkladı.

86 kişi hâlâ kayıp

Cava, şu ana kadar çıkarılan 54 kişiden 33'ünün kimliğinin tespit edildiğini ifade ederek 86 kişinin ise kayıp olduğunu dile getirdi.

14. günün tamamlandığı arama ve kurtarma çalışmalarına ilişkin konuşan Başkan Cava, bu süreçten sonra enkazdan canlı insan çıkarma ihtimalinin kalmadığını, bu sebeple arama çalışmalarını bu yönde değiştireceklerini aktardı ve “Bu anlamda, arama kurtarma çalışmalarında sunulan bütün seçenekleri tükettik. Hepimiz Tanrı'dan bir mucize bekledik." sözlerini kullandı. Başkan Cava, zor bir karar olsa arama ve kurtarma çalışmaları yerine, arama ve enkaz kaldırma çalışmasına geçmeye karar verdiklerini duyurdu.

270 dairelik binanın yarısı bir anda çökmüştü

24 Haziran’da Miami Beach'ın kuzeyinde bulunan 5 bin 600 nüfuslu Surfside bölgesinde, 13 katlı 270 dairenin bulunduğu "Champlain" isimli lüks binanın yarısı bir anda çökmüştü.

Binanın bulunduğu Surfside bölgesi yetkilileri, 2018’de bina yönetimiyle yapılan görüşmelerde, 1981 yapımı olan binada yapısal anlamda büyük bir hasar bulunduğuna vurgu yapmış, çatlayan kolonları ve ufalanan betonunda 9 milyon dolara yakın bir tamirat gerektiğini dile getirmişti.

4 Temmuz’da Florida'ya yaklaşan Elsa kasırgası sebebiyle bu binanın, güvenli olmaması sebebiyle geri kalan güney kısmı ise kontrollü şekilde yıkılmıştı.

Yorumlar (0)