"Mezhepçi devletten sivil devlete geçeceğiz"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkesini "mezhepçi bir devletten çağdaş sivil bir devlete dönüştürmek için" elinden geleni yapacağını çalışacağını belirtti.

DÜNYA 01.11.2019, 01:29
"Mezhepçi devletten sivil devlete geçeceğiz"

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinin 3'üncü yıl dönümünde ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Göreve geldiği günden beri Lübnan'da siyasi, ekonomik ve güvenlik alanındaki istikrarı sağlamanın yanı sıra terörü bitirme ve tüm Lübnanlıları eşit tutacak seçim yasasını uygulamak için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Avn, ayrıca yolsuzlukla mücadele ve Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşünü sağlama çalışmalarında bulunduğunu kaydetti.

Yolsuzluğun kök saldığı bir ülkede onunla mücadelenin zaman alan zor bir iş olduğuna değinen Avn, mevcut yasalara yenilerini ekleyerek yolsuzlukla mücadeledeki kararlılığını ortaya koyduğunu savundu.

Avn, Lübnan'da yolsuzlukla mücadele için ulusal bir heyetin kurulması ve tüm devlet yetkililerinin banka hesap gizliliklerinin kaldırılmasını istedi.

Mezhepçilikle mücadele sözü veren Cumhurbaşkanı Avn, ülkeyi mezhep eksenli bir devletten çağdaş sivil bir devlete dönüştürmek için var gücüyle çalışacağını ifade etti.

Yorumlar (0)