#MeToo hareketinin öncüsü serbest!

Çin'de 3 aydır gözaltında tutulan gazeteci ve aktivist Sophia Huang Xueqin serbest bırakıldı. Ünlü aktivist, kadınların uğradıkları cinsel istismarları dile getiren #MeToo hareketinin öncülerinden biri olarak biliniyor.

DÜNYA 17.01.2020, 19:00 17.01.2020, 19:04
#MeToo hareketinin öncüsü serbest!

Uluslararası Af Örgütü, #MeToo hareketinin öncülerinden biri olan gazeteci ve aktivist Sophia Huang Xueqin'in serbest bırakıldığını açıkladı.

Ekim ayından beri gözaltındaydı

Çin'in Guangdong eyaletinin başkenti olan Guangzhou'da gözaltına alınan Huang, 17 Ekim 2019'dan beri gözaltında tutuluyordu. Huang'in gözaltına alınma sebebi olarak "kavga ve olay çıkarmak" suçları gösteriliyordu.

Sophia Huang Xueqin, işyerinde tacize uğradığını açığa çıkarmasıyla #MeToo hareketinin Çin'deki en önde gelen figürü olmuştu. Huang'in gözaltına alınması üzerine açıklama yapan #MeToo hareketi, hareket adına eylemlere katılan aktivistler hakkında ortaya atılan suçların aktivistlerin susturulması için uydurulduğunu öne sürmüştü.

#MeToo hareketi nedir?

#MeToo hareketi, kadınların hayatlarının herhangi bir noktasında uğradıkları cinsel istismarı dile getirerek olayları açığa çıkarmaları ve benzer olayları yaşayan kadınları güçlendirmek için başlatılmıştı.

Yorumlar (0)