Mescid-i Aksa'nın görevlileri gözaltına alındı

İsrail polisi, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı Mescid-i Aksa İmar Dairesi Müdürü Mühendis Bessam El-Hallak ve vakıf görevlisi Kayid Cabir'i gözaltına aldı. Ürdün'ün tepkisi merak ediliyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

DÜNYA 18.02.2020, 14:43
Mescid-i Aksa'nın görevlileri gözaltına alındı

Filistin Esirler Basın Ofisi, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisinin, Harem-i Şerif'in içinden 2 görevliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Filistin Esirler Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail polisinin herhangi bir gerekçe göstermediğinin altı çizildi.

Mescid-i Aksa kime bağlı?

İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te barış antlaşması imzalanmış, antlaşmaya göre "Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar", Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı "Kudüs İslami Vakıflar İdaresi"nin himayesine girmişti.

Batı Şeria'da da 8 Filistinli gözaltına alındı

Filistin Esirler Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada ayrıca İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da sabah saatlerinde gerçekleştirdiği operasyonda 8 Filistinliyi gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı.

Müslümanların ilk kıblesi

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğinden dolayı büyük önem taşıyor.

Yahudiler için Mescid-i Aksa neden önemli?

Mescid-i Aksa sadece Müslümanlar için değil, Yahudiler için de büyük önem taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi, Kubbetu's Sahra Camisi, müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi'nin altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğunu" ileri sürüyorlar ve bu iddiaya paralel olarak kazı çalışmaları yapıyorlar. Yahudiler, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyorlar.

Yorumlar (0)