Merkel’in en güçlü rakibi Laschet'in, sel bölgesinde gülmesi olay oldu

Almanya’da sel felaketinin görüldüğü Ruzey-Ren Vestfalya’yı ziyarete bulunan Steinmeier konuşma yaptığı esnada Laschet’in arkada gülüşmesi sosyal medyada olay oldu.

DÜNYA 18.07.2021, 13:19 18.07.2021, 13:43
Merkel’in en güçlü rakibi Laschet'in, sel bölgesinde gülmesi olay oldu

Almanya’nın batısında yer alan Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde aşırı yağışların sebep olduğu su baskını ve sellerde en az 156 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Steinmeier kendisine eşlik eden, 26 Eylül tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Merkel’in yerine aday olan Kuzey-Ren-Vestfalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet ile selden etkilenen kişilerle, arama ve kurtarma ekipleriyle konuşarak, atılan adımlara ilişkin bilgi aldı.

Konuşma sırasında dikkat çeken anlar

Ziyarete ilişkin Steinmeier’in medyaya bilgi vermesi esnasında kameraya dikkat çeken anlar yansıdı.

Laschet’in arka tarafta beraberindeki heyet ile gülüştüğü görüldü. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından eleştiriler de peş peşe geldi.

Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Genel Başkanı Laschet, Merkel'in en güçlü rakibi olarak dikkat çekiyor

“Uygunsuzdu ve üzgünüm”

Kimi sosyal medya hesaplarından yapılmış olan eleştirilere Laschet’in basına vermiş olduğu mülakat sırasında Cumhurbaşkanı olmadan önce SPD Dışişleri Bakanlığı görevinde olan Steienmeier’in arka taraftaki bir heyet üyesiyle gülüşmesine dikkat çekilip karşılık verildi.

Laschet gelen eleştirilerin ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, Steienmeier’e ziyareti sebebiyle teşekkürlerini sundu.

Ayrıca Laschet, bir sohbet durumu esnasında ortaya çıkan izlenimden pişmanlık duyduğunu söyleyerek, “Üzgünüm, uygunsuzdu” şeklinde konuştu.

Laschet’in seçimlerdeki son durumu…

Başbakan adayı olan Laschet, seçimlere 10 hafta kala anketlere göre rakiplerinin önünde seyrediyor.

Merkel’in koltuğu için de en şanslı aday olarak Laschet gösteriliyor.

Yorumlar (0)