Merkel, yeni başkan Biden ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni başkanı Joe Biden ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde koronavirüse ilişkin mücadele ele alınırken, Biden’ın DSÖ’ye tekrar katılma kararını ise büyük bir memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

DÜNYA 26.01.2021, 11:40 26.01.2021, 18:05
Merkel, yeni başkan Biden ile görüştü

Başbakan Merkel, Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeye dair Almanya’dan yapılan duyuruda, Merkel’in Biden’ı tebrik ettiği ve Almanya’nın Avrupalı ve transatlantik ortaklarla beraber uluslarararası görevlerde sorumluluk üstlenmek konusunda hazır olduğunu söylediği paylaşıldı.

“DSÖ’ye yeniden girme kararını memnuniyetle karşılıyoruz”

Açıklamanın devamında bununla birlikte Biden ve Merkel’in korona salgınıyla mücadelesinde daha yoğun uluslararası çabalara ihtiyaç duyduğuna ilişkin hemfikir oldukları kaydedilerek, Şansölye’nin ABD’nin yeniden DSÖ’ye girme kararının mennuniyetle karşıladığını ifade ettiği söylendi.

İkili ayrıca görüşmelerinde İran, Afganistan gibi dış politika konuları başta olmak üzere, iklim ve ticaret politikasına ilişkin de fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede Merkel, Trump’ın geri çekildiği Paris İklim Anlaşması’na tekrar katılma kararına ilişkin memnuniyet duyduğunu kaydederek, Biden’ı Almanya’ya da davet etti.

Trump 4 Kasım 2019 tarihinde Paris İklim Anlaşması’ndan resmi olarak ayrılmış ve koronavirüs salgınını önleyememekle suçladığı Dünya Sağlık Örgütü’nden de çekilmişti.

Yorumlar (0)