Merkel: Suriye'de siyasi değişim gerekli!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Suriye'de siyasi değişime ihtiyacımız var. Yeni bir anayasa üzerinde çalışmaya ihtiyacımız var." dedi.

DÜNYA 27.11.2019, 00:05
Merkel: Suriye'de siyasi değişim gerekli!

Merkel, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşme öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarına işaret ederek, Almanya'nın buraya katkı sağlamak istediğini belirtti.

"Çünkü Suriye'de siyasi değişime ihtiyacımız var. Yeni bir anayasa üzerinde çalışmaya ihtiyacımız var." diyen Merkel, ancak o zaman Ürdün'den, Lübnan'dan, Türkiye'den ve hatta Almanya'dan mültecilerin bir gün geri dönmesini sağlayacak şartların Suriye'de meydana getirilebileceğini kaydetti.

Libya'daki barış sürecinin de önemli olduğuna işaret eden Merkel, bu konuda Berlin'de yapılan görüşmelerin Libya'da siyasi istikrarın sağlanmasına katkı sağlamasını ümit ettiğini belirtti.

Bunun Sahel Bölgesi ve Libya'nın güneyindeki terörizmin önlenmesi için büyük öneme sahip olduğunu aktaran Angela Merkel, bu konuda da BM'nin çalışmalarını desteklediklerini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Guterres de Suriye'deki krizin uzun bir süredir devam ettiğini kaydederek, "Suriye halkının çektiği acı şok edicidir." diye konuştu.

Guterres, Suriye Anayasa Komitesinin oluşturulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Libya konusunda düzenlenmesi planlanan zirvenin bir çözüm bulmaya yardımcı olacağını belirten Antonio Guterres, Libya'ya barış getirilmesinin Sahel Bölgesi'nin istikrarlı olması anlamına geldiğini belirtti.

Yorumlar (0)