Merkel şaşırttı! Töreni oturarak izledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'i ziyaret eden Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'yi karşılamak amacıyla gerçekleştirilen resmî askeri geçidi alışılmışın dışında oturarak izledi.

DÜNYA 15.11.2019, 15:47
Merkel şaşırttı! Töreni oturarak izledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile Berlin'de görüştü. 

Almanya Şansölyesi, gerçekleştirilen askerî geçidi alışılmışın dışında oturarak izledi. 

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i askeri merasimle karşılarken istemsizce titrediği ve ayakta durmakta güçlük çektiği görülmüştü. Merkel, Alman milli marşı çalınırken titremeye başlamıştı. 

Dudaklarını büzüştürdüğü gözlenen Merkel’in bacaklarının da titrediği görülmüştü. Ellerini vücudunun önüne getirerek ayakta kalmaya çalışan Merkel’e törenin ardından 3 bardak su içirilerek müdahalede bulunulmuştu. 

Merkel, Zelenskiy ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında, susuz kaldığı için rahatsızlandığını ve su içtikten sonra normale döndüğünü belirtmişti. 

İkinci kez Merkel'in 27 Haziran günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Adalet Bakanı Christine Lambrecht'in atama töreninde de istemsizce titrediği ve ayakta durmakta güçlük çektiği görülmüştü. 

Finlandiya başbakanı Antti Ritte için gerçekleştirilen resmî törende milli marşların okunduğu sırada Merkel, üçüncü kez titreme nöbeti geçirmişti. Üçüncü defa zor anlar yaşayan Merkel'in titreme sırasında dişlerini sıktığı ve kendisini kontrol etmeye çalıştığı kameralara yansımıştı.

Yorumlar (0)