Merkel, koronavirüs aşısı için yılbaşı öncesini işaret etti

Angela Merkel, koronavirüste aşının yılbaşı öncesinde hazır olabileceğini kaydetti.

DÜNYA 26.11.2020, 13:14
Merkel, koronavirüs aşısı için yılbaşı öncesini işaret etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda yapmış olduğu konuşmada koronavirüs salgını kısıtlamalarının üzerinde durdu.

Yürürlükte olan kısıtlamalarla birlikte temas sayısının da yaklaşık olarak yüzde 40 oranında azaldığının altını çizen Merkel, enfeksiyon sayısındaki yüksek artışın durdurulduğunu kaydetti.

Kısıtlamaların kaçınılmaz bir önlem olduğunu ifade eden Merkel, "Dört hafta öncesinde kısıtlama kararı alınmasaydı bugün nasıl bir durumda olacağımız tahmin bile edilemezdi." şeklinde konuştu.

"Yılbaşı öncesinde aşı hazır olabilir"

Koronavirüs aşısına ilişkin konuşan Merkel, yılbaşı öncesinde aşının hazır hale gelebileceğini kaydetti. Aşının kullanımının başlamasının sorununun hemen çözülmeyeceğini ifade eden Merkel, tünelin sonunda bir ışık olduğunu göstermesi açısından bunun önemine dikkat çekti.

Sağlık sistemlerinin güçlü olduğunu savunan Merkel, amaçlarının korona hastalarının yanında ihtiyacı olan herkesin tedavi olabilmesini sağlamak olduğunu da söyledi.

Merkel, "Yoğun bakım ünitelerinin bütünüyle dolmasını beklersek eğer geç olur." diyerek sağlık sistemine aşırı yüklenmemek gerektiğinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)