Merkel'in partisi yeni liderini belirleyecek!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in partisi olan CDU (Hristiyan Demokrat Birliği), yeni liderini belirlemek için kongre düzenleyecek. 

DÜNYA 14.09.2020, 16:49 14.09.2020, 16:57
Merkel'in partisi yeni liderini belirleyecek!

CDU (Hristiyan Demokrat Birliği), 4 Aralık günü yeni liderini belirlemek amacıyla Stuttgart kentinde kongre düzenleyecek. 

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in partisi olan CDU (Hristiyan Demokrat Birliği), liderini seçmek amacıyla 3 günlük bir kongre düzenlemeyi düşünüyordu. Fakat söz konusu parti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kongreyi yalnızca bir gün düzenlemeye karar verdi. 

CDU'nun (Hristiyan Demokrat Birliği) yeni lideri, partinin başbakanlık için sunacağı aday olma hususunda önemli bir avantaj elde edecek. 

15 senedir iktidar koltuğunda oturan Almanya Şansölyesi Merkel, 2021 yılının Ekim ayına kadar gerçekleştirileceği öngörülen federal seçimlerde tekrar adaylığını koymayacağını söylemişti. 

Annegret Kramp-Karrenbauer, daha önce yaptığı bir açıklamada, Merkel'in CDU (Hristiyan Demokrat Birliği) liderliğini bıraktığını bildirmişti. 

CDU (Hristiyan Demokrat Birliği) liderlik yarışında ön plana çıkan adaylar şu şekilde:

Dış politika uzmanı olan Norbert Roettgen,

Merkel'in eski rakibi olan Friedrich Merz,

Kuzey Ren-Vestfalya'nın başkanı olan Armin Laschet.

Moria kampındaki mültecilere duyarsız kalmadı 

CDU'dan (Hristiyan Demokrat Birliği) yetkililere dayandırılan bir haberde, Merkel'in, Midilli Adası'nda bulunan Moria kampında meydana gelen yangının ardından sığınaksız kalan mültecilere duyarsız kalmadığı ifade edildi. Almanya'nın daha çok refakatsiz çocuk ile çocuklu aileleri alacağı bildirildi.

Midilli Adası'nda yeni bir kampın oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Merkel'in, söz konusu kampın AB'nin (Avrupa Birliği) kontrolü altında bulunması gerektiğini söylediği kaydedildi. 

Merkel'in bu meseleyi ilk olarak Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceği, daha sonra da CSU (Hıristiyan Sosyal Birlik) ve SPD (Sosyal Demokrat Parti) liderleri ile gerçekleştireceği görüşmeler sırasında ele alacağı öğrenildi. 

Almanya Şansölyesi'nin, sonuçları hemen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve AB (Avrupa Birliği) Komisyonu'nun başkanlığını yürüten Ursula von der Leyen'e ileteceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)