Merkel ile Putin, Suriye'yi görüştü!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin  ile Suriye'nin kuzeyine yönelik Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatı görüştü. 

DÜNYA 28.10.2019, 16:52
Merkel ile Putin, Suriye'yi görüştü!

Kremlin Sarayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. 

Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 22 Ekim günü Soçi kentinde gerçekleştirdiği müzakerelerin sonucu hakkında Merkel'e bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, zirvede varılan anlaşmanın tüm tarafların çıkarlarını göz önünde bulundurduğu, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin yeniden sağlanmasına katkı sağladığı kaydedildi. 

"Suriye'deki siyasi süreci ilerletmeye hizmet edecek"

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İki liderin karşılıklı değerlendirmesine göre, Rusya ve Türkiye tarafından kabul edilen mutabakatın hükümlerinin uygulanması, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumu istikrara kavuşturmaya ve 30 Ekim'de Cenevre'de yapılması planlanan Anayasa Komitesinin çalışmalarının başlaması da dahil Suriye'deki siyasi süreci ilerletmeye hizmet edecek."

Öte yandan, liderlerin Brüksel'deki Rusya-Avrupa Birliği-Ukrayna üçlü doğal gaz görüşmelerine ilişkin fikir alışverişinde bulunduğu ifade edildi.
 

Yorumlar (0)