Merkel: Fırsatçıların takipçisi olacağız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın ciddi konut sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Bizim görevimiz bu sorunu çözmek" ifadesini kullandı.

DÜNYA 14.06.2019, 15:35 20.07.2019, 01:27
Merkel: Fırsatçıların takipçisi olacağız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın Köln kentindeki Maritim Hotel'de Alman Kiracılar Birliğinin düzenlediği üç günlük etkinliğin ikinci gününde hitap etti.

Angela Merkel, Almanya'nın özellikle büyük şehirlerinde yaşanan konut sıkıntısı ve yüksek kira artışlarına dikkat çekerek, "Bu sorunun aşılabilmesi için hükümet olarak çalışıyoruz" diye konuştu.

Yeni konut yapmak için hükümetin çeşitli teşvik programları olduğunu anımsatan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yeni konut inşa etmek için müracaat edenleri geri çevirmeyecek uygulama ve teşviklerimiz bulunuyor. Yeter ki vatandaşlarımız ev yapmak istesin, hükümet olarak hepsinin yanındayız." şeklinde konuştu.

Halkın özellikle Almanya'nın büyük şehirlerinde uygun fiyata konut bulamadığını ve yüksek kiralardan şikayetçi olduklarını ifade eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Avrupa ciddi konut sıkıntısı yaşıyor. Bizim görevimiz bu soruna çözüm bulmak. Sosyal konut yapmayı sürdürüyoruz. Bizim isteğimiz tüm vatandaşların kendisine ait ve içinde kendisinin oturabileceği bir eve sahip olmasıdır. Hükümet olarak hedefimiz budur." açıklamasında bulundu.

Konut ihtiyacı olan vatandaşların emlak yatırımcılarına muhtaç olmasını istemediklerinin altını çizen Angela Merkel, konut sıkıntısını suistimal eden fırsatçıların da sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Başbakan Angela Merkel, yeni hazırlanan emlak vergisi reformunun çarşamba günü Bakanlar Kurulunda, önümüzdeki hafta ise Federal Mecliste görüşülmeye başlanacağını anımsattı.

Emisyon oranlarını çevre dostu sınırlara çekmenin önemine vurgu yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, elektrikli ve gazlı otomobillerin yaygınlaştırılmasına yönelik radikal adımlar attıklarını hatırlattı.

Yorumlar (0)