Merkel'den Libya'daki taraflara çağrı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Libya'daki taraflara konferans daveti geldi. 

DÜNYA 14.01.2020, 16:37 14.01.2020, 17:20
Merkel'den Libya'daki taraflara çağrı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 19 Ocak günü Berlin'de gerçekleştirilecek Libya Konferansı için Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sarrac ile General Halife Hafter'e davette bulundu. 

Alman hükümetinin Basın ve Enformasyon Dairesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame'nin çalışmalarına katılmak amacıyla Libya'ya ilişkin müzakere sürecine ülkenin eylül ayından beri zaman zaman ev sahipliği yaptığını bildirdi. 

Yapılan açıklamada, bir grup ülke ve uluslararası örgütlerle Libya'daki uzlaşma süreci için Birleşmiş Milletler'e (BM) destek vermenin amaçlandığı belirtilerek, son aylarda Libya meselesine yönelik Berlin'de çalışma düzeyinde birçok toplantı düzenlendiği kaydedildi. 

Sarrac ile Hafter'e davet!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, bu bağlamda 19 Ocak günü devlet ve hükümet başkaları düzeyinde gerçekleştirilecek Libya Konferansı için Berlin'e davette bulunma kararı aldığı ifade edildi. 

Söz konusu konferansa  Rusya, ABD, Fransa, İngiltere, Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, Mısır, İtalya ve Cezayir’in yanında Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM), Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katılım göstereceği belirtilirken, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile General Halife Hafter'in de konferansa çağrıldığı aktarıldı. 

Yorumlar (0)