Merkel'den çifte standart: "Yunanistan'ı destekleyin"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'ye (Avrupa Birliği) üye olan ülkelerin, Türkiye ile Doğu Akdeniz meselesinde gerginlik yaşayan Yunanistan'a destek vermesi gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 28.08.2020, 13:51 28.08.2020, 13:57
Merkel'den çifte standart: "Yunanistan'ı destekleyin"

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerginliği devam ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den söz konusu gerginliğe ilişkin açıklama geldi. 

Almanya Başbakanı Merkel, uluslararası hukuk kurallarına uygun faaliyet gösteren Türkiye'ye karşı ifadeler kullandı. 

Merkel, AB'ye (Avrupa Birliği) üye olan ülkelerin, Türkiye ile Doğu Akdeniz meselesinde gerginlik yaşayan Yunanistan'a destek vermesi gerektiğini söyledi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğünü, Milli Savunma Bakanlığının da söz konusu çalışmaların güvenliğini sağladığını ifade etmişti.

Bakan Akar, Doğu Akdeniz meselesi için diyalog çağrısı yapan ülkelerin tatbikat yaptıklarına dikkat çekerek, bu ülkelerin Türkiye'nin faaliyetlerini asla durduramayacağını belirtmişti.

Akar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendi haklarını muhafaza edeceğini aktararak, Yunanistan'ın bencil bir tutum içerisinde olduğunu söylemişti.

Yunanistan'ın bu tutumunun kendi halkına da zarar verdiğini kaydeden Akar, Türkiye'nin diyalog kurmak için hazır olduğunu ve barış istediğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)