Merkel'den Brexit yorumu: Yoğun geçecek!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ardından bu ülkeyle AB arasındaki ilişkilerin nasıl olacağıyla ilgili yapılacak müzakerelerin yoğun geçeceğini belirtti.

DÜNYA 13.12.2019, 17:38
Merkel'den Brexit yorumu: Yoğun geçecek!

Merkel, Brüksel'de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısında, İngiltere'de dün yapılan seçimleri kazanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı tebrik etti.

"Bu müzakereler yoğun geçecek"

Brexit'ten sonra AB ile İngiltere arasında "özel bir ortaklığın" olmasını ümit ettiğini söyleyen Merkel, İngiltere'nin yine de AB ile yakın bağlara sahip olacağını kaydetti.

İngiltere'nin Birlikten ayrılmasından sonra iki taraf arasındaki ilişkilerin nasıl olacağına yönelik yapılacak müzakerelere değinen Merkel, "Bu müzakereler yoğun geçecek." dedi.

"Hızlı ve hassas çalışmamız önemli"

Karmaşık geçecek bu müzakerelerin zorluğunun, hızlı bir şekilde sonuçlandırılması olacağını aktaran Merkel, "Hızlı ve hassas çalışmamız önemli." değerlendirmesini yaptı.

Zirve kapsamında Fransa ve İtalya liderleriyle Libya'daki gelişmeleri de masaya yatırdıklarını aktaran Merkel, Libya konusunda siyasi sürecin hızlandırılması ve ilerletilmesi gerektiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile kendisinin pazartesi Paris'te yapılan "Normandiya Formatı" ile ilgili zirvede bilgi verdiklerini belirten Merkel, 2050'ye kadar iklimde denge sağlanmasına yönelik bir anlaşmanın bulunmasını "önemli gelişme" olarak adlandırdı.

Yorumlar (0)