Merkel: Bu, 2008 krizinden daha kötü!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yol açtığı krizin, 2008 banka ve finans krizinden daha kötü ve ağır olduğunu söyledi.

DÜNYA 27.03.2020, 06:34
Merkel: Bu, 2008 krizinden daha kötü!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının ülkeleri 2008 yılındaki banka ve finans krizinden çok daha zor duruma soktuğunu ifade etti.

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak amacıyla evinde karantinada bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, katıldığı görüntülü Avrupa Birliği Zirvesi sonrası telekonferansla bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel burada yaptığı açıklamada, ''Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının etkileri 2008 yılındaki banka ve  finans krizden daha kötü'' ifadelerini kullandı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ayrıca Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı mücadeleyi Avrupa Birliği olarak birlikte ele almaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle Almanya'da alınan tedbirleri hafifletmek için henüz bir sebep görmediğini kaydeden Almanya Başbakanı Angela Merkel, vatandaşlarından sabırlı olmalarını istedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, evde karantinada nasıl zaman geçirdiğinin sorulması üzerine şu cevabı verdi:

''Çok sayıda görüntülü ve telefon görüşmesi yapıyorum. Bakanlar Kurulu toplantısına şahsen katılmayı ve yüz yüze görüşmeleri özledim'.'

Yorumlar (0)