Merkel, BioNTech'in CEO'su Şahin ile telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DÜNYA 07.05.2021, 16:34 09.05.2021, 09:00
Merkel, BioNTech'in CEO'su Şahin ile telefonda görüştü

Merkel, telefon görüşmesinde Şahin’e ABD yönetimi tarafından desteklenen koronavirüs aşılarının geliştirilmesini sağlayan kişilerin aşıların mülkiyeti hususunda ki fikri haklarının kaldırılması yönündeki teklifi reddettiğini açıkladı.

Görüşmede önemli başlıklar ele alındı

Dünya çapında koronavirüsle mücadelede üstün gelmenin tek çıkış noktası olarak görülen aşılara ilişkin ABD yönetimi tarafından fikri mülkiyet haklarına son verilmesi gündeme geldi. ABD’nin başını çektiği Avrupa ülkelerinin de olumlu görüşlerini bildirdiği teklife Almanya ise tamamen karşı çıktı. 

Alman basınında yer alan haberlere göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu hususu Alman biyoteknoloji şirketi ve aşı üreticisi BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile telefonda görüştü. Başbakan Merkel, görüşme sırasında söz konusu bu teklife karşı olduklarını belirterek böyle bir durumun dünya genelinde ciddi etkiler doğurabileceğini öne sürdü. Ayrıca telefon görüşmesinde Alman hükümetinin yoksul ülkelere nasıl daha fazla aşı gönderileceği konusunda da fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Prof. Dr. Uğur Şahin ise konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Başbakan Merkel’in düşüncesini desteklemiş ve bu fikre karşılık üretim lisanslarının verilmesi gerektiğini savunmuştu.

Yorumlar (0)