Merkel, AstraZeneca aşısını yaptırdı

Almanya Başbakanı Merkel, tartışmaların gölgesinde AstraZeneca aşısının ilk dozunu yaptırdı. Aşı sonrası yaptığı açıklamada Merkel, “Aşımı olduğum için mutluyum. Aşılar salgının üstesinden gelmek için tek anahtarımız.” şeklinde konuştu.

DÜNYA 16.04.2021, 20:25 18.04.2021, 10:03
Merkel, AstraZeneca aşısını yaptırdı

Dünya liderleri de koronavirüs aşısı olmayı sürdürüyor.

Almanya Başbakanı Merkel de, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın koronavirüse karşı geliştirilen aşının ilk dozunu yaptırdı.

Ülkenin Hükümet Sözcüsü Seibert’in internet hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Merkel’in aşı olduğunu kaydederken, Seibert’in paylaşımına dair açıklamalar yapan Merkel, “AstraZeneca aşısını yaptırdığımdan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu aşı kampanyasına katılım gösteren ve aşı yaptıran herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Koronavirüs aşıları salgınla mücadele bir anahtar görevi görmektedir.” dedi.

Merkel, koronavirüs aşısı oldu

Almanya Maliye Bakanı ve Merkel’in yardımcısı Scholz da yapmış olduğu açıklamada, “Sıram geldiğinde aşı olacağımı ifade etmiştim. O gün bugündür.” şeklinde konuştu.

AstraZeneca aşısına ilişkin iddialar…

Bununla birlikte AstraZeneca aşısının koronavirüse karşı olan etkileri hala tartışılmaya devam ediyor. Avrupa İlaç Ajansı tarafından 7 Nisan tarihinde aşıya ilişkin yapılan açıklamalarda, aşının kanda pıhtılaşmaya sebep olduğuna ilişkin ifadeler kullanılmıştı.

“Faydası riskinden daha fazla”

Avrupa İlaç Ajansı, bu durumun oldukça nadir görüldüğünü söyleyerek, kan pıhtılaşmasının AstraZeneca’nın nadir bir yan etkisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti. Kurum, aşının faydasının olası risklerinden çok olduğunu söyleyerek, “EMA’nın güvenlik komitesince kan pıhtılaşmasının aşının oldukça nadir yan etkileri olarak gösterilmesi gerektiği sonucuna varıldı.” denilmişti.

Yorumlar (0)