Merkel, Aliyev ve Paşinyan ile görüştü!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Dağlık Karabağ'daki durumu görüştü.

DÜNYA 29.09.2020, 15:05 30.09.2020, 17:48
Merkel, Aliyev ve Paşinyan ile görüştü!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin görüşme yaptığını bildiren Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Angela Merkel'in Nikol Paşinyan'la dün, İlham Aliyev'le de bugün telefonla görüştüğünü kaydetti.

Görüşmelerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmanın şiddetlenmesinin ele alındığını belirten Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman Başbakan'ın hem Azerbaycan'dan hem de Ermenistan'dan derhal silahları susturmalarını istediğini ifade etti.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Azerbaycan ve Ermenistan'ı müzakere masasına geri dönmeye çağırdığını da kaydeden Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubunun bunun için en uygun platform olduğunun Merkel tarafından her iki lidere de hatırlatıldığını aktardı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yazılı açıklamasında, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in ayrıca komşu ülkelerden de barışçıl çözüme katkı sunmalarını istediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)