Melania Trump'ın gizli kayıtları ifşa edildi

First Lady Melania Trump'ın ifşa edilen gizlice yapılan ses kayıtları, Amerikan CNN International tarafından yayınlandı.

DÜNYA 02.10.2020, 14:31
Melania Trump'ın gizli kayıtları ifşa edildi

ABD Başkanı Donald John Trump'ın eşi First Lady Melania Trump'ın Meksika'dan Amerika'ya yasa dışı yollarla gelen göçmenlerin bebek ve çocukları ile Noel hazırlıkları hakkında yaptığı konuşmaların gizlice kaydedilen ses kayıtları CNN International tarafından yayınlandı.

CNN International, First Lady'nin ses kayıtlarının Melania Trump'ın 2018 yılında danışmanlığını üstlenen Stephanie Winston Wolkoff'a ait olduğunu belirtti.

Ses kayıtlarında First Lady, eşi Başkan Donald Trump'ın yasa dışı yollardan Meksika sınırını geçen aileleri bebek ve çocuklarından ayrı bırakma politikası ile geleneksel Noel hazırlıkları gibi ABD başkanı eşlerinin geleneksel görevlerini yerine getirmesi konularında şahsına karşı yapılan eleştirilerden duyduğu mutsuzluğu ve hayal kırıklığını anlatıyor.

Kendisinin, kocası Donald Trump'ın suç ortağı olduğunu söyleyenlere kızan Melania Trump, Ses kaydında "Onunla (Donald Trump) aynıyım, onu destekliyorum. Ben bulunduğum konumda yeterince konuşmuyorum, yeterince yapamıyorum." diyor.

Ses kaydında First Lady, Noel hazırlıklarıyla ilgili eleştirilerle ilgili de konuşuyor. "Noel konusunda biliyorsun, zaman ayırıyorum. Noel dekorasyonları ve noel malzemeleri kimin umurunda? Fakat bunları benim yapmam gerekli değil mi? Tamam! Noel için çalışıyorum, Noel'i planlıyorum. Peki anne ve babalarından, kardeşlerinden ayrılan çocuklara ne olacak, ne yapacak onlar?" şeklinde ifadeler kullanan Melania Trump'ın aklının göçmen anne ve babalarından ayrılan çocuklarda olduğu anlaşılıyor.

Melania Trump ses kayıtlarında göçmen çocukları anne ve babalarıyla tekrar bir araya getirmek için uğraştığını ve bunu çok istediğini de belirtiyor ancak şansının pek olmadığını söylüyor. First Lady, "Sürecin kanunlar üzerinden ilerlemesi gerekiyor." diyor.

Göçmen çocuklarla ilgili kararı sebebiyle Donald Trump ile sorunlar yaşadığı bilinen First Lady'nin şu ifadelerinden ise "ikna edilmeye çalışıldığı" anlaşılıyor:

"Ailelerinden alınan göçmen çocukları gözetim merkezlerinde güzel şartlarda misafir ediliyor. Çocuklar, 'Vay be yatakta mı uyuyacağım? Kendine ait yatağım mı olacak? Giysilerim mi olacak? Giysilerimi koyabilmek için dolabım mı olacak?' diyor. Böyle sevindiklerini bilmek bile çok üzücü. Ama yine de kendi ülkelerinde bunlara sahip olmadıklarını, yerde uyuduklarını düşünürsek orada güzelce bakıldığını düşünüyorum. Ama maalesef biliyorsun, ebeveynleriyle birlikte değiller! Evet çok üzücü."

First Lady'nin üzgün olduğu ancak psikolojik olarak rahatlamak için de kendini kurtarmaya çalıştığı ise şu ifadesinden anlaşılıyor:

"Ama Amerika'ya yasa dışı yollarla, tek başlarına geldiklerinde de bir şeyler yapmalısın değil mi?" 

İfşa etmeme sözleşmesi ihlal edildi

ABD'nin First Lady'sinin Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Stephanie Grisham, ses kayıtlarının ifşa edilmesinden sonra bir açıklama yaparak, Stephanie Winston Wolkoff'un (Melania Trump'ın eski danışmanı) ses kaydı tutması, bunu ifşa etmesi ya da yayın yoluyla ortaya koymasının "ifşa etmeme sözleşmesi"nin kasıtlı olarak ihlal etmesi anlamına geldiğini belirtti.

Stephanie Winston Wolkoff'un ABD'nin First Lady'si hakkında yazdığı "Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship with the First Lady (Melania ve Ben: First Lady ile Arkadaşlığımın Yükselişi ve Düşüşü) isimli kitapta; First Lady'nin üvey kızı olan Ivanka Trump ile ilişkisinden Donald Trump ile evliliğine, hükümet politikalarından çiftin özel hayatına kadar birçok konuda gündem yaratacak noktaları açıkladığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)