Meksikalı milletvekili adayı: Sözümü tutmazsam bu tabutla beni toprağa gömün

Meksika’da meclisin alt birimi için milletvekili adaylığına soyunan Carlos Mayorga, yanında gezdirdiği tabutuyla propaganda yapıp vekil olduktan sonra verdiği sözleri yerine getirmezse diri diri toprağa gömülmesini istedi.

DÜNYA 08.04.2021, 16:02 09.04.2021, 11:51
Meksikalı milletvekili adayı: Sözümü tutmazsam bu tabutla beni toprağa gömün

Mayorga, ülkedeki siyasilerin koronavirüs yüzünden ölen insanları önemsemedikleri için böyle bir kampanyaya imza attığını söyledi.

Amacı farkındalık yaratmak

Ülkesinde daha önce televizyon ekranlarında sunduğu programlarla da tanınan Carlos Mayorga, Meksika’da işlenen yüzlerce cinayete kurban gidenler ve koronavirüs salgını sebebiyle yaşamlarını yitiren insanları anmak ve farkındalık oluşturmak maksadıyla böyle bir siyasi kampanya yürütmeye karar verdiğini dile getirdi.

Görüntüler sosyal medyada geniş yer buldu

Meksika ve ABD arasında yer alan El Paso sınırındaki Zaragoza-Yslera Uluslararası Köprü üzerinde yapılan tabutlu seçim propagandasının görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Mayorga’nın tabutlu seçim kampanyası yaptığı görüntülerde tabutun kapağının açılmasıyla Mayorga tabuttan çıkarak milletvekilliği adaylığı konusunda insanlara bilgiler vererek vaatlerde bulunuyor. Görüntülerde, ülke yöneticilerini yaşanan cinayetler ve salgına karşı gerekli önlemleri almamakla suçlayan Mayorga, tabuttan çıkmasını ise hayatını kaybeden insanları anmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yaptığını belirtti.

Seçimlerde kendisine oy veren ya da vermeyen hiç kimseyi unutmayacağını da sözlerine ekleyen Mayorga, verdiği vaatleri yerine getirmediği takdirde seçmenlerden kendisini yanında bulundurduğu tabutla beraber diri diri toprağa gömmelerini söyledi.

Ayrıca Meksika yönetiminin uyuşturucuyu önleme maksadıyla 2006 yılında başlattığı girişimlerde bugüne kadar ülkede 300 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı ise 200 bini geçmiş durumda.

Yorumlar (0)