Meksika’da katliam! Bara kurşun yağdırdılar: 12 ölü

Meksika’nın Irapuato kentinde faaliyet gösteren bir bara gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Bölgeye gelen kar maskeli grup, otomatik silahlarla bara dakikalarca kurşun yağdırdı. Olayda 12 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. 

DÜNYA 17.10.2022, 09:24 18.10.2022, 09:06
Meksika’da katliam! Bara kurşun yağdırdılar: 12 ölü

Guanajuato eyaletine bağlı Irapuato kentinde dün gece hareketli saatler yaşandı. Edinilen bilgilere kar maskeli bir grup, “La Texana” isimli bir barın önüne gelerek içerdekileri kurşun yağmuruna tuttu. Otomatik silahlarla yapılan saldırı sonucu 12 kişi yaşamını yitirdi. 3 yaralının ise cesetlerin arasında ölü taklidi yaparak hayatlarını kurtardığı ortaya çıktı. Barda bulunan çoğu kişi de arka kapıdan kaçarak saldırıdan kurtulmayı başardı. 

Otomatik silahlarla barı taradılar

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri tarafından olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan görgü tanıkları, kar maskeli bir grup tarafından otomatik silahlarla bara ateş açıldığını söylediler. Guanajuato Eyalet Başsavcılığı da yaşananların ardından bir açıklama yaparak, “Irapuato şehrinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır. Olay yerinde incelemeler devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Karteller arası ‘hesaplaşma’ olduğu düşünülüyor

Öte yandan izini kaybettiren saldırganların henüz yakalanamadığı bildirildi. Saldırının, eyaletin önde gelen iki karteli arasında bir hesaplaşma sonucu yaşandığı belirtiliyor. Meksika’da sık sık görülen kartel çatışmaları, kent sakinlerinin güvenliğini tehdit ediyor. 

Yorumlar (0)