Meksika sınırına duvar örülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri tarafından kurulan ‘Duvarı Biz İnşa Ederiz’ adlı sivil toplum örgütü, Meksika sınırına duvar inşa etmeye başladığını bildirdi.

DÜNYA 29.05.2019, 14:21 29.05.2019, 14:32
Meksika sınırına duvar örülüyor

ABD’de Donald Trump destekçisi olan bir grup, Meksika sınırına duvar inşa etmeye başladı.

Trump destekçileri tarafından kurulan ‘Duvarı Biz İnşa Ederiz’ (WeBuildtheWall) adlı sivil toplum örgütü, ABD-Meksika sınırına duvar inşa etmeye başladığına dair bir açıklamada bulundu.

Eski ABD askeri Brian Kolfage, kar amacı gütmeyen örgütün yöneticiliğini yürütüyor. Kolfage, Twitter hesabı üzerinden inşaata yönelik çalışmaların görüntülerini paylaştı.

Örgütün danışma kurulunda yer alan Beyaz Saray eski baş stratejisti Steve Bannon tarafından yapılan açıklamaya göre bu duvar, ABD’nin El Paso ve Meksika’nın Juarez kentleri arasında bulunan sınır duvarları arasındaki 34 kilometrelik boşluğu dolduracak.

Eski Kansas Eyalet Sekreteri Kris Kobach ise örgütün hukuk müşavirliğini sürdürüyor. Kobach, inşaatın maliyetinin 8 milyon dolar civarında olacağını aktardı.

'Duvarı Biz İnşa Ederiz' örgütü, Twitter hesabından "Amerikalılar uyurken, ekibimiz onların güvenliğini sağlamak için gece boyunca sıkı bir şekilde çalışıyor." paylaşımında bulundu.

NEDEN DUVAR İNŞA EDİLİYOR?

ABD Kongresi, Trump’ın ABD-Meksika sınırına duvar örülmesine dair teklifini reddetmişti. Bunun üzerine ‘Duvarı Biz İnşa Ederiz’ adlı bir grup, internet üzerinden geçen sene bir kampanya düzenleyerek, kendi imkânlarıyla bir duvar inşa etmek için 22 milyon dolar toplamıştı.

Göçmenler, Orta Amerika ülkeleri Honduras, Guatemala ve El Salvador’dan ‘şiddet’ ve ‘yoksulluk’ gibi sebeplerle Meksika sınırından ABD’ye göç etmeye çalışıyorlar.

Trump, göçmen karşıtı politikaları nedeniyle sık sık eleştiriliyor. ABD Başkanı, uyuşturucu trafiği ve yasa dışı göç ile mücadele edilmesi amacıyla Meksika sınırına duvar örülmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Yorumlar (0)