Meksika kadın cinayeti için ayakta: Hükümet binaları ateşe verildi!

Meksika'da 25 yaşındaki Ingrid Escamilla'nın eşi tarafından vahşice öldürülmesi ve parçalara ayrılan cesedine ait bir fotoğrafın yerel bir gazete tarafından yayınlanması ülkeyi adeta ayağa kaldırdı. Hükümet binaları, protestocular tarafından ateşe verildi.

DÜNYA 16.02.2020, 15:22
Meksika kadın cinayeti için ayakta: Hükümet binaları ateşe verildi!

Meksika'da Erik Francisco Robledo, 25 yaşındaki eşi Ingrid Escamilla Vargas'ı geçtiğimiz hafta canice öldürdü.

Zanlı, kanlar içerisinde yakalandı. Olay esnasında alkol ve uyuşturucu kullandığını kaydederek kendisini savunmaya çalışan zanlı, verdiği ifadede, "Ingrid beni öldürmek istediğini söyledi. Ben de en sonunda elindeki mutfak bıçağını aldım ve boğazını kestim. Ayaklarına kadar derisini yüzdüm ve iç organlarını çıkardım. Yakalanmamak için vücudunu parçalara ayırdım." açıklamasını yaptı. 

Söz konusu cinayet nedeniyle ülke ayağa kalktı. Yerel bir gazetenin, cinayet mahallindeki cansız bedenin fotoğrafını manşetten vererek "Aşk tanrısının hatasıydı" başlığını atması nedeniyle halk sokaklara döküldü. 

Meksika'nın başkenti Mexico City'de binlerce kadın sokaklara çıkarak cinayeti protesto etmeye başladı. Gösteriler, diğer kentlere de hızla yayıldı. 

Protestocular, Uusal Saray'ın önünde bir araya gelerek, sprey boyalarla binanın giriş kısmına "Kadın Cinayetlerine Susmayacağız" yazdı. 

Öte yandan, hükümet binaları da protestocular tarafından ateşe verildi. 

Mexico City Savcılığı, yerel basında bulunan görüntülerin kim tarafından sızdırıldığını tespit etmek amacıyla 6 memurun görevlendirildiğini açıkladı. 

Yorumlar (0)