Meksika'da uyuşturucu kartelleriyle mücadelede tartışmalı karar!

Meksika, aranan uyuşturucu karteli liderinin oğlunu ABD'ye iade etti.

DÜNYA 21.02.2020, 11:31
Meksika'da uyuşturucu kartelleriyle mücadelede tartışmalı karar!

Ülkeyi terörize eden uyuşturucu kartelleriyle mücadelesinde bir türlü istediği noktaya gelemeyen Meksika, çokça aranan bir kartel liderinin oğlunu ABD'ye iade ettiğini açıkladı.

Trump, "terör örgütü" ilan edebileceğini söylemişti!

Meksika'nın bu adımı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika'daki uyuşturucu kartellerini "terör örgütü" ilan edeceği tehdidini geri çekmesinin ardından geldi. Trump, ülkedeki kartellerin ABD'ye göçü artırmasından dolayı Meksika'ya müdahalede bulunabileceğinin sinyallerini, kartelleri "terör örgütü" ilan edebileceğini söylemesiyle vermişti. Meksika ise bu durumun gerçekleşmesini istemiyor.

Oğul Oseguera önemli bir figür

Babası Nemesio Oseguera'nın "Jalisco New Generation Cartel" isimli örgütünde önemli bir figür olduğuna inanılan Ruben Oseguera, 2015'te yakalanmıştı. Baba Oseguera ise hâlâ bulunamadı.

Reuters haber ajansına konuşan ve kimliği gizli tutulan bir kaynak, Ruben Oseguera'nın ülkenin Sonora eyaletinden doğrudan ABD'nin başkenti Washington'a götürüldüğünü söyledi.

Ekim'de yaşanan olaylar büyük yankı uyandırmıştı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, başka bir kartel liderinin oğlunun tutuklanması ve hemen ardından serbest bırakılması yüzünden eleştirilerin odağı olmuştu. Meksikalı güvenlik görevlileri, Ekim ayında düzenledikleri operasyon sonucunda ülkenin en büyük kartel liderlerinden Joaquin Guzman'ın (El Chapo) oğlu Ovidio Guzman'ı yakalamıştı.

Ancak El Chapo'nun oğlunu korumak isteyen çete liderleri, ülkenin büyük şehirlerinden Culiacan'ın sokaklarını savaş alanına çevirince Ovidio Guzman serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)