Meksika'da suç mağdurları yürüyor!

Meksika'nın başkenti Meksiko'da çok sayıda suç mağduru ve mağdur yakınları 2019 yılında 35 bin 588 kişinin öldürülmesi ya da ortadan kaybolması sebebiyle protesto gösterilerine başladı. Gösteriler kapsamında 400 kişilik bir yürüyüş düzenlenmesi bekleniyor.

DÜNYA 27.01.2020, 10:33
Meksika'da suç mağdurları yürüyor!

Meksiko'daki yürüyüşün ön grubunda yer alan ve 2011 yılında oğlu katledilen Javier Sicilia, "Meksika yanıyor, her yer kan ve toplu mezarlarla dolu." şeklinde konuştu.

Sicilia, devlet başkanının kendilerini anlamalarını istediğini söyleyerek, "Biz (Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador) onun düşmanı değiliz, biz şiddetin düşmanıyız. Fakat hakikat olmadan, adalet olmadan, bugün bir genel af çıkarılması cezasız bırakma ve unutmak anlamına gelir ve daha fazla cehenneme yol açar." şeklinde konuştu.

Protestoya katılanlardan Julian LeBaron da, hükûmetin halkı korumakta başarısız olduğunu ve vatandaşların kendini savunma hakkına da karşı çıktığını kaydetti.

Söz konusu kitlesel yürüyüşe katılanların arasında geçen yıl Kasım ayında Sonora eyaletinde öldürülen, Mormon Kilisesi'ne bağlı 9 kişinin yakınları da yer alıyor. 

Planlamalara göre dün başlayan yürüyüş, 2 Şubat Pazar günü Ulusal Saray önünde bitirilecek.

2019'da cinayetler arttı

Meksika'da 2019'da 35 bin 588 kişi cinayet sebebiyle hayatını kaybetti. Resmî rakamlara göre, 2019 yılı genelinde işlenen cinayetler 2018'e kıyasla yüzde 2,7 artmıştı.

Yorumlar (0)