Meksika'da kum fırtınası paniği: Ağaçlar devrildi, duvarlar yıkıldı!

Meksika'nın Baja California eyaletinde meydana gelen kum fırtınası nedeniyle maddi hasar oluştu. Mexicali kentinde etkili olan fırtına nedeniyle bir üniversitenin duvarı yıkıldı. Devrilen ağaçların altında kalan bir kadının bacakları kırıldı. Yetkililer, vatandaşlara "evde kalın" çağrısı yaptı.

DÜNYA 07.10.2022, 20:53 08.10.2022, 15:00 Hakan Öksüz
Meksika'da kum fırtınası paniği: Ağaçlar devrildi, duvarlar yıkıldı!

Güney Amerika ülkesi Meksika'da yaşanan kum fırtınası, paniğe neden oldu. Günlük hayatı felç eden kum fırtınası, Baja California eyaletine bağlı Mexicali kentinde meydana geldi. Saate 86 kilometrelik hıza ulaşan fırtına nedeniyle 2 kişi yaralandı. Fırtınadan dolayı kentin çeşitli bölgelerindeki binalarda maddi hasar oluştu. Durango Üniversitesi'nin sınırları içinde yer alan binalardan birinin duvarı yıkıldı. 

Ağacın altında kalan kadının iki bacağı da kırıldı!

Edinilen bilgilere göre kent genelindeki birçok ağaç, şiddetli fırtınaya dayanamayarak devrildi. Devrilen ağacın altında kalan bir kadının iki bacağı kırıldı. Başka bir bölgede devrilen ağaç nedeniyle ise bir kişinin kolunun kırıldığı kaydedildi. Fırtınanın neden olduğu hasara ilişkin bilgilendirme yapan Federal Elektrik Komisyonu (CFE), kent genelindeki 116 bin kişinin elektrik hizmetlerinden yararlanamadığını bildirdi.

Yetkililerden "evde kalın" çağrısı!

Kum fırtınasının yol açtığı maddi hasar artarken, Meksika'daki televizyonların yayınlarına katılan uzmanlar, peş peşe uyarılarda bulundu. Fırtınadan dolayı elektrik direklerinin ve ağaçların devrildiğini belirten yetkililer, çatı uçmalarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini aktardı. Vatandaşlara, "evde kalın" çağrısı yapıldı. 

Yorumlar (0)