Meksika'da kartel saldırısı: 23 kişi kaçırıldı!

Meksika'da uyuşturucu karteli üyeleri 23 kişiyi uyuşturucu rehabilitasyon merkezinden kaçırdı.

DÜNYA 06.12.2019, 10:33
Meksika'da kartel saldırısı: 23 kişi kaçırıldı!

Meksika'da Irapuato şehrinde Perşembe günü 23 kişi, özel bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezinden kaçırıldı. Kaçırılan 13 kişi canlı bulundu. Guanajuato eyaleti savcısı Carlos Zamarripa, uyuşturucu karteli baskınından önce toplamda 30 kişinin özel rehabilitasyon merkezinde olduğunu açıkladı.

10 kişi hâlâ kayıp

Görgü tanıkları, birkaç arabayla büyük bir kalabalığın rehabilitasyon merkezine geldiğini, merkez sakinlerinin bazılarının kaçtığını, bir kısmının ise yaralandığını açıkladı. Savcı Zamarippa, bulunan birkaç kişinin konuşarak işbirliği yapmadığını ancak olayın uyuşturucu tacirliğiyle alakalı olduğunu düşündüklerini açıkladı. Savcı, kaçırılan 23 kişinin isimlerinin tespit edildiğini, 13 kişinin bulunduğunu ancak 10 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Zamarippa, bulunanların bir kısmının yaralı olduğunu ve konuşmaya çekindiklerini belirtti.

Karteller, rehabilitasyon merkezlerine sıkça saldırıyor


Ünlü uyuşturucu kaçakçısı "El Chapo"

Meksikalı uyuşturucu kartelleri, kendilerine müşteri bulabilmek veya tacirlerini saklayabilmek için uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerini geçmişte de kullanıyordu. Birbirlerine rakip karteller, rekabet yaratan tacirlere saldırmak veya uyuşturucu bağımlılarını tacir olarak görevlendirmek için merkezlere saldırabiliyorlar. Ekim 2010'da Tijuana şehrinde bulunan bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezinde 13 kişi kartel saldırısında hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)