Mekke, şiddetli yağışlara teslim: Okullar tatil edildi

Suudi Arabistan'ın başkenti Mekke'de etkisini gösteren şiddetli yağışlar nedeniyle okullar tatil edildi, uzaktan eğitime geçildi. Vatandaşlara, evden çıkılmaması ve su birikintilerinin oluştuğu bölgelere gidilmemesi yönünde uyarı yapıldı.

DÜNYA 12.12.2022, 13:08 13.12.2022, 17:04 Hakan Öksüz
Mekke, şiddetli yağışlara teslim: Okullar tatil edildi

Suudi Arabistan'da etkili olan şiddetli yağışlar, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Başkent Mekke'de etkisini gösteren yağışlar, sokakları göle çevirdi. Şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapan Mekke Emirliği Kriz ve Afet Yönetim Merkezi, "Yağışlar dinene kadar evde kalın." açıklamasında bulundu.

"O bölgelere gitmeyin"

Yağışlardan dolayı güvenlik tehlikesinin oluştuğunu bildiren Mekke Emirliği Kriz ve Afet Yönetim Merkezi, açıklamasında "Su birikintilerinin oluştuğu bölgelere gitmeyin. Şiddetli yağışlar bitene kadar evde kalın." ifadelerine yer verdi. Yağışlar nedeniyle oluşan su birikintilerinin çekilmesi için çalışma yürütüldüğü vurgulandı.

Uzaktan eğitime geçildi

Sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Mekke Eğitim Müdürlüğü ise Ulusal Meteoroloji Merkezinden alınan verilere değinerek Mekke genelinde okulların tatil edildiğini aktardı. Öğrencilerin can güvenliği için yüz yüze eğitime ara verildiği, bugün uzaktan eğitime dönüleceği ifade edildi.

Yorumlar (0)