Mekke için normalleşme planı açıklandı

Kısıtlamaları aşama aşama gevşeterek normal hayata dönmeyi hedefleyen Suudi Arabistan yönetimi, Mekke'de pazar gününden itibaren aşamalı olarak normalleşmeyi başlatıyor.

DÜNYA 28.05.2020, 11:50
Mekke için normalleşme planı açıklandı

Riyad yönetimi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını tedbirleri çerçevesinde uyguladığı önlemleri hafifletmek ve normal yaşama dönmek maksadıyla pazar gününden itibaren Mekke'de uygulanacak "iki aşamalı normalleşme planını" duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mekke'de normal hayata dönmek için iki aşama izleneceği bildirildi.

İlk aşama: Mekke'ye giriş çıkışlar ve Mescid-i Haram'da cuma namazı

İlk aşamanın 31 Mayıs Pazar gününden başlayarak 3 hafta süreceği belirtilen Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının açıklamasında, ilk aşama için Mekke'ye giriş çıkışlara müsaade edileceği ve 06.00 ila 15.00 saatleri arasında sokağa çıkılmasına izin verileceği kaydedildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının açıklamasında, Mescid-i Haram'da cuma namazı başta olmak üzere cemaat namazlarının mevcut sağlık tedbirleri doğrultusunda süreceği ifade edildi.

İkinci aşama: Sokağa çıkma saatleri

İkinci aşamaya 21 Haziran'dan sonra geçilecek. Bu kapsamda da 06.00- 20.00 saatleri arasında sokağa çıkılmasına müsaade edilecek.

Açıklamada, berberler ve kuaförler gibi sosyal mesafenin uygulanmasının mümkün olmadığı mekanların faaliyetlerine izin verilmeyeceği belirtilirken, düğün ve cenaze gibi durumlarda ise en fazla 50 kişinin toplanmasına müsaade edileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)