Mehmetçik sayesinde Doğu Akdeniz’deki facia önlendi 

Mehmetçik’in Libya açıklarındaki bir botta mahsur kalan 97 göçmeni fark etmesi sayesinde olası bir facianın önüne geçildi. 

DÜNYA 14.05.2021, 12:55 15.05.2021, 18:24
Mehmetçik sayesinde Doğu Akdeniz’deki facia önlendi 

Mehmetçik komutasındaki TCG Gaziantep Firkateyni, 13 Mayıs tarihinde Khoms Limanı açıklarında seyir halindeyken Libya açıklarındaki göçmen botunu fark etti.

Mehmetçik’in dikkati ve son teknoloji gözlem sistemi sayesinde fark edilen göçmen botuna güvenlik önlemleri alınarak yaklaşıldı. Aynı zamanda TCG Göksu Firkateyni’nden bir helikopter havalandırıldı.

Limanın 28 mil kadar açığında bulunan göçmen botunda 97 adet düzensiz göçmenin bulunduğu tespit edildi. 



Sahil Güvenlik harekete geçti

Türk askerlerinin Libya Sahil Güvenliği’ne durumu bildirmesi üzerine ekipler olay yerine doğru yola çıktı. Bu sırada TCG Gaziantep Firkateyni ile Mehmetçik komutasındaki helikopter, herhangi bir batma durumuna karşı göçmenlerin yanında bekledi.

Türk askeri tarafından emniyete alınan göçmenler, Libya Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi. 



Bot, battı

Göçmenlerin Libya ekiplerinin gemisine çıkartılmasının ardından 97 kişiyi taşıyan bot battı. Türk ve Libyalı askerlerin iş birliği ile 97 kişinin ölümünün önüne geçilmiş oldu.



Bir haftada 123 kişi kurtarıldı

Libya Sahil Güvenlik ekipleri, Türk askerlerinin kontrolündeki firkateyn ile bir hafta içinde 123 düzensiz göçmenin kurtarıldığını ve Türk askerlerinin bölgenin huzurunda büyük katkılarının olduğunu belirtti. 

Yorumlar (0)