Mehmetçik NATO’yu kendisine hayran bıraktı

26 ülkenin katılım gösterdiği ve 30 bin personelin katıldığı NATO Steadfast Defender Europe 2021 tatbikatına katılım gösteren askerlerimiz kurduğu tesislerle NATO’yu kendilerine hayran bıraktı.

DÜNYA 31.05.2021, 16:53 31.05.2021, 16:56
Mehmetçik NATO’yu kendisine hayran bıraktı

Tekirdağ Ergene’de kurulu 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndaki askeri unsurlar 10-19 Mayıs tarihlerinde Romanya’da yapılacak olan tatbikata katılım sağlamak üzere yola çıkmıştı.

Mehmetçik NATO'dan büyük övgü aldı

128 konteynır, 28 römork ve bin 356 askeri personeli taşıyan 214 askeri araç Tekirdağ Ergene’den yola çıkıp Bulgaristan üzerinden tatbikatın yapıldığı Romanya’nın Cincu kentine gitmişti. Burada tatbikatta olan askerler için yemekhane, sahra mutfağı duş ve tuvaletler yapan Türk askerinin titiz ve temiz çalışması NATO’dan büyük övgü aldı.

Ergene’de 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerleri tarafından kurulmuş olan alanlar NATO Channel adlı sosyal medya hesabında tatkibata dahil olan diğer ülke askerlerinin gözüyle yayımlandı.

Türk askerlerine övgü dolu sözler

Tatbikatta egzersizler yaparken nasıl yemek yenilebileceğinin paylaşıldığını aktaran ve TSK unsurlarınca kurulan alanları görüntüleyen diğer ülkelerin askerleri Türk askerlerince kurulan duş alanı, mutfak, çamaşırhane ve tuvaletlerden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Tatbikata katılım gösteren diğer ülkelerin askerleri de NATO’yu kendilerine hayran bıraktı. Mehmetçikler NATO Steadfast Defender Europe 2021 tatbikatının sona ermesi sonrası tekrar Tekirdağ Ergene ilçesine dönüş yapacak.

Yorumlar (0)