Mehmet Öz’ün mal varlığı basına sızdı! Senato’nun en zengini olabilir

ABD Senatörlüğü için Pennsylvania eyaletinden adaylığını açıklayan Türk asıllı Amerikan cerrah Dr. Mehmet Öz’ün mal varlığı belli oldu. Amerikan basını, Öz’ün mal varlığının 104 milyon ile 422 milyon dolar aralığında olduğunu duyurdu. 

DÜNYA 11.04.2022, 11:43
Mehmet Öz’ün mal varlığı basına sızdı! Senato’nun en zengini olabilir

Amerikan basınında yer alan bu rakama rağmen Mehmet Öz’ün mal varlığının çok daha fazla olduğu öngörülüyor. Senato kriterleri gereği, adayların sadece güçlü bir mal varlığına ve kısıtlı bir borç yüküne sahip olmalarını bildirmeleri yeterli oluyor. 

Mal varlığı dudak uçuklattı

Amerika’da sağlık üzerine yaptığı televizyon programları ile milyonları peşinden sürükleyen Dr. Mehmet Öz, geniş izleyici kitlesi ile ünlenmişti. 61 yaşındaki Türk asıllı Amerikalı adayın mal varlığını ele alan Amerikan basını, 104 milyon ile 422 milyon dolar arasında bir mal varlığına sahip olduğu iddia edilen Öz’ün aslında çok daha geniş bir servete sahip olduğunu ve seçimlerden zaferle çıkması halinde Senato’nun en zenginleri arasında yer alacağını vurguladı. 

Mehmet Öz’ün borç verileri de belli oldu

Cumhuriyetçi Parti bünyesinde Pennsylvania adayı olarak seçimlere hazırlanan Mehmet Öz’ün mal varlığına ilişkin bu verilerin, kendisinin seçim sürecindeki resmi evraklarında yer aldığı aktarıldı. Öte yandan Mehmet Öz’e ait borç verileri de belli oldu. Öz ailesinin toplam borcunun 8 milyon ile 36 milyon dolar arasında olduğu iddia edildi. Ancak yapılan bilgilendirmede, bu borçların tamamının aile içinde yer aldığı da aktarıldı. Öz tarafından sunulan belgelerde, Charles Schwab şirketine de 1-5 milyon dolar aralığında bir borcunun bulunması da dikkat çekiyor.

10 milyon dolara varan çeşitli yatırım gelirleri de bulunuyor

Öz tarafından sunulan mal varlığı raporuna göre medyadan elde edilen 10 milyon dolarlık bir gelir de ön plana çıkıyor. Öz’ün diğer çeşitli yatırımlar vasıtasıyla da 1,6 milyon ile 10 milyon dolar aralığında bir başka gelir kalemi de bulunuyor. 

“Dr. Oz Show” programından senelik 2 milyon dolar kazanmış

Amerikan basınından yer alan bir diğer iddiada ise, Öz’ün “Dr. Oz Show” isimli televizyon yapımından senede yaklaşık 2 milyon dolar kazandığı belirtildi. Programın sunucusu olmasının yanı sıra aynı zamanda programın yapımcısı da olan Mehmet Öz, bu maaşına ek olarak senelik 194 bin dolar da ek ücret aldı. 

Türk vatandaşlığı konusundaki açıklamaları büyük ses getirmişti

Mehmet Öz’ün hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olması, adaylık öncesi kendisine yönelik bazı eleştirilerin yönetilmesine zemin hazırlamıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Öz, Senatör olarak seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığını bırakacağını duyurmuştu. Mehmet Öz’ün bu açıklamaları hem Amerika’da hem de Türkiye’de uzun süre tartışılmıştı. 

Senato’nun ilk Müslüman üyesi olabilir

61 yaşındaki kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile ilgili kısa süre önce açıklamalarda bulunan eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump da kendisine desteğini açıklamıştı. Senato’ya seçilmesi halinde Mehmet Öz, ülkenin ilk Müslüman üyesi olacak. 



Tedavisi süren annesi için Türk vatandaşlığından ayrılmadı

Seçim sürecinde Mehmet Öz’ü özellikle Türk vatandaşlığı üzerinden en çok eleştirilen isim ise Cumhuriyetçi McCormick oldu. McCormick’in peş peşe gelen vatandaşlık eleştirileri üzerine bir açıklamada yapmak zorunda kalan Mehmet Öz, seçimlerden zaferle çıkması halinde Türk vatandaşlığından çekileceğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Şimdiye kadar Türk vatandaşlığını bırakmamasının en önemli sebebi olarak annesini gösteren Mehmet Öz, “Kendisinin sağlık sorunları bulunuyor. Alzheimer tedavisi devam ediyor. Annemin sağlığı konusunda yasal bir yetkiye sahip olabilmek adına Türk vatandaşı olarak kalmak durumundaydım” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)