Meghan Markle ve Prens Harry’den, Prens Philip için taziye mesajı geldi!

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ayrıldıktan sonra birçok iddiayla gündeme gelen Prens Harry ve Meghan Markle, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vefatı hakkında bir mesajda yayınladı. 99 yaşındaki Prens için taziyede bulunan çiftten Prens Harry, cenazeye katılmak için ülkesine gitti.

DÜNYA 10.04.2021, 10:21 12.04.2021, 21:20
Meghan Markle ve Prens Harry’den, Prens Philip için taziye mesajı geldi!

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin en yaşlı üyesi olan ve İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in eşi Prens Philip, 99 yaşında hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine ülkede 8 günlük yaz ilan edilirken, dünyanın önde gelen liderlerinden bir çoğu da taziye mesajı yayınlanmıştı. Taziyede bulunanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor. Yaşananlardan sonra gözler ise, İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ayrılarak Amerika’ya yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle çiftine çevrilmişti.

Cenazeye katılmak için ülkesine gitti

Eski Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle, ortak bir taziye bildirisinde Ebulundu. Çift mesajlarını, kurdukları hayır kurumunun web sitesinden yayınladı. Prens Phili’e hizmetleri için teşekkür eden çift, Majesteleri Edinburgh Dükü’nün sevgi dolu anısına saygı duruşunda bulundu. Dedesi Philip ile de arası bozuk olan ve İngiliz Kraliyet Ailesi’ni bırakarak Amerika’ya yerleşen Prens Harry ise, dedesinin cenazesine katılmak için ülkesine gitti.

Kraliyet ailesi sosyal medyasında bir ilk yaşandı

Cenaze törenine Prens Harry’n,n katılacağı doğrulanırken, hamile olan Meghan Markle’ın katılıp katılmayacağı ise belirsiz. Prens Philip'in ölümünün, oğlu Prens Charles ve Düşes Camilla’nın evlilik yıldönümüne denk gelmesi ise acı bir tesadüf oldu. Yaşananlardan sonra, Kraliyet Ailesi'nin sosyal medya hesaplarında bir ilk de yaşandı. Sosyal medyada bulunan tüm güler yüzlü fotoğraflar kaldırıldı. Sosyal medya hesapları, aile sembolleriyle donatıldı. İngiltere Parlamentosu ise, Prens Philip'in vefatı için saygı duruşunda bulunmak üzere toplanacak. Hatırlanacağı üzere parlamento, Paskalya Bayramı tatilindeydi.

Yorumlar (0)