Meclis'ten geçti: İsrail ile iş birliğinin cezası idam

Irak Meclisi, İsrail ile ilişki kurmayı veyahut normalleşmeyi suç sayan yasa tasarısına onay verdi. İsrail ile diplomatik ve siyasi iş birliği yapılmasının cezası ise müebbet hapis veyahut idam cezası olarak belirlendi.

DÜNYA 27.05.2022, 00:21
Meclis'ten geçti: İsrail ile iş birliğinin cezası idam

Irak Meclisi, İsrail ile ilişki kurmayı veyahut normalleşmeyi suç sayan yasa tasarısını 275 vekilin hazır vaziyette bulunduğu oturumda oybirliğiyle onayladı. Meclis'ten geçen yasa ile birlikte İsrail ile diplomatik ve siyasi iş birliğinde bulunulmasının cezası müebbet hapis veyahut idam cezası olarak geçiyor. 

Sadr destekçileri sokağa indi

Şii Sadr Grubu'nun lideri Mukteda Sadr’ın yasanın onaylanmasının akabinde destekçilerine kutlama çağrısı yaparken, Sadr destekçileri de bu çağrıya yanıt vererek başkent Bağdat’ta bulunan ünlü Tahrir Meydanı’nda coşkulu kutlama yaptı. Meydanda bir araya gelen göstericiler, 'İsrail'e ölüm' ve 'İsrail’e hayır, Irak’a evet' sloganları attı.

Müşterek kararla Meclis'e sunulmuştu

Irak Meclisi'nde seçimlerin galibi olan Sadr Grubu, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'nin başkanlığını yaptığı Egemenlik Koalisyonu ve Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’nin çatısı altında bulunduğu 'Vatan Kurtarma Koalisyonu', söz konusu ülke ile normalleşmeyi suç olarak gören teklifi Meclis'e sunmuştu.

Yorumlar (0)