Mars'tan gelen meteor, burada sergileniyor!

Afrika'nın en eski müzesi olarak kabul edilen Mısır Jeoloji Müzesi, ülke tarihinin donmuş bir özeti gibi yüz yılı aşkın süre boyunca dimdik duruyor. Mars'tan düşen bir meteorun da sergilendiği müze, her yıl ağırladığı yüz binlerce ziyaretçiyi büyülüyor.

DÜNYA 25.09.2022, 16:58 26.09.2022, 10:39 Hakan Öksüz
Mars'tan gelen meteor, burada sergileniyor!

1896 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın talimatıyla yapımı başlayan Mısır Jeoloji Müzesi, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Afrika'nın ilk jeoloji müzesi olarak tanınan Mısır Jeoloji Müzesi, çok sayıda fosil, hayvan iskeleti ve değerli taşa ev sahipliği yapıyor. 1901 yılında faaliyete geçen müze, Mısır'ın jeolojik tarihini aydınlatıyor. 

1908 yılında düşen meteor da sergileniyor!

Mısır Çalışma Bakanlığı bahçesinde kurulduktan sonra Nil şeridindeki Eser En-Nebi'ye taşınan Mısır Jeoloji Müzesi, ülkede yaşayan milyonlarca öğrencinin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Feyyum şehrine bağlı Nahla köyüne 1908 yılında düşen meteorun da sergilendiği müze, bilim ve tarih tutkunlarının uğrak noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Mars'tan düştüğünü kanıtlanan meteor, ziyaretçileri büyülüyor.

Hamid Atvan: Yıllar sonra çocuklarımla geldim!

Müzede bulunan değerli taşlardan bazılarının, firavunlar ve aileleri tarafından kullanıldığı biliniyor. Lise öğrenimi gördüğü sırada geldiği müzeyi tekrar ziyaret etmenin kendisi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Hamid Atvan, "Şimdi de çocuklarımla geldim. 45 yaşındayım. Lise zamanında gelince buradan ne kadar etkilendiğimi anımsıyorum. Üzerimde ciddi bir etki bıraktı. Aynı etkinin çocuklarıma da sirayet etmesini istiyorum." diye konuştu.

Feride Cemal: Mısır'ın geçirdiği dönüşümü burada görüyorsunuz!

Mısır'ın en köklü müzelerinden birinde bulunduklarını kaydeden üniversite öğrencisi Feride Cemal, "Müzenin her yerini birer birer gezdim. Fosiller ve iskeletler beni büyüledi. Değişik tarihlerden kalma çok sayıda eserin dışında taş ve toprak çeşitlerini de görüyorsunuz. Burası Mısır tarihinin donmuş bir özeti gibi. Mısır'ın geçirdiği dönüşümleri burada görmek mümkün." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)