Malzemesiz kalan Alman doktorlar soyundu!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi uygulayan doktorlar, kişisel koruyucu malzeme sıkıntısı çekmeleri nedeniyle çıplak poz verdiler.  

DÜNYA 29.04.2020, 15:53 29.04.2020, 16:04
Malzemesiz kalan Alman doktorlar soyundu!

Alman doktorlar, koruyucu giysi ve ekipman sıkıntısı yaşamaları nedeniyle soyundular. 

Protestolarını "Çıplak Huzursuzluk" olarak nitelendiren doktorlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle tehlike altında olduklarını ve aylardır koruyucu ekipman eksikliği hususunda yaptıkları çağrıların dikkate alınmadığını bildirdi. 

"Çıplaklık ne kadar savunmasız olduğumuzun bir simgesi"

Doktor Ruben Bernau, kendisi ve ekibinin yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele etmek için yeterli donanıma sahip olmadığını kaydederek, "Çıplaklık, korumasız olarak ne kadar savunmasız olduğumuzun bir simgesidir." dedi. 

Doktor Jana Husemann, "Tabii ki yakından muayene edilmesi gereken hastaları tedavi etmeye devam etmek istiyoruz." dedi. Husemann, bunun için kişisel koruyucu ekipmana gereksinim duyduklarına dikkat çekti.

"Neden kendi yüz maskemi dikmek zorundayım?"

Başka bir doktor da yaraları dikmek için eğitildiğini belirterek, "Neden şimdi kendi yüz maskemi dikmek zorundayım?" dedi. 

Alman doktorlar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Ocak ayı sonunda Almanya'da yayılmaya başlamasından itibaren sık sık daha fazla kişisel koruyucu ekipman için başvuru yaptı. 

Koruyucu giysi üreten firmalar, yaşanan kriz nedeniyle üretim kapasitelerini artırdılar ancak talebi karşılamayı başaramadılar.

Bakım evleri ile klinikler; sık sık gözlükler,  filtreli maskeler, önlükler ve eldivenler için talepte bulundu. Söz konusu kurumlar, gereksinimlerinin zar zor karşılandığını bildirdi. 

Hastanelerden maske ve dezenfektanlar çalınıyor

Diğer yandan Alman sağlık personeli, hastanelerden maske ve dezenfektanların çalındığını bildirdi. Bu durum karşısında pek çok hastane, güvenlik tedbirlerini üst düzeye çıkardı.

100 milyondan fazla tek kullanımlık maske eksikliği var

Alman Sağlık Sigortacıları Birliğine gerçekleştirilen bir çalışmada, doktorların yaklaşık 50 milyon adet filtreli maske, 100 milyondan fazla tek kullanımlık maske, 60 milyondan fazla tek kullanımlık önlük ile benzer sayıda tek kullanımlık eldiven eksikliği yaşadığını gösterdi. 

Almanya'da kişisel koruyucu ekipmana olan talep bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor. Bavyera ile Kuzey Ren Vestfalya, bu malzemelere en çok gereksinim duyan yerlerin başında geliyor.

Yorumlar (0)