Mali'de güvenlik güçlerine saldırı: 20 ölü

Malili yetkililer, terörist saldırısına uğrayan güvenlik güçlerinin 20 kayıp verdiğini açıkladı.

DÜNYA 27.01.2020, 12:02
Mali'de güvenlik güçlerine saldırı: 20 ölü

Ülkenin merkezi bölgelerinden biri olan Segou'daki Sokolo askeri kampına Pazar günü düzenlenen saldırı hakkında konuşan Malili yetkililer, saldırganların motorsikletlerle geldiğini ve hayatını kaybeden 20 kişinin jandarma veya paramiliter polis güçlerine bağlı olduğunu belirtti.

Sahel'de terör sonlanmıyor

DEAŞ veya El-Kaide terör örgütleri bağlantılı silahlı gruplar, "Sahel bölgesi" olarak adlandırılan Batı Afrika bölgesindeki Mali, Burkina Faso ve Nijer gibi ülkelerde sıklıkla terör saldırısı düzenliyor. 2019'un son dönemlerinde Mali'nin doğusunda düzenlenen iki saldırıdan birinde 24, diğerinde ise 54 Mali askeri öldürülmüştü.

Yaşanan son olayda saldırganların Mali güvenlik güçlerine ait askeri ekipmanlara zarar verdiği ve ekipmanların bir kısmını kaçırdığı açıklandı. Mali ordusu, 5 askerin yaralandığını ve 60 askerin saldırıdan canlı kurtulduğunu açıkladı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Pazar günü toprağa verildi.

Fransa ve BM de bölgede asker bulunduruyor

Mali'nin kuzeyindeki Tuareg ayaklanma hareketinin başına İslamcı teröristlerin gelmesiyle birlikte ülkede 2012 yılından beri yoğun silahlı çatışmalar yaşanıyor. Mali kuvvetleri, bölgeye 4 bin 500 asker gönderen Fransa'nın da yardımıyla militanların kontrol ettiği bölgeleri ele geçirdi. Birleşmiş Milletler'in de bölgede 13 bin barış gücü askeri bulunuyor. Ancak uzun süredir devam eden silahlı çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)