Malezya Kralı da 6 aylık maaşını bağışladı!

Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve eşi Kraliçe Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Malezya genelinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele sürecine destek vermek üzere 6 aylık maaş haklarından feragat ettiler.

DÜNYA 31.03.2020, 11:59
Malezya Kralı da 6 aylık maaşını bağışladı!

Malezya ulusal haber ajansı Bernama'daki haberde, Malezya kabinesinin geçen hafta 2 aylık maaşlarını Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele için kurulan yardım fonuna bağışlamaları üzerine, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve eşi Kraliçe Azizah Aminah Maimunah Iskandariah'ın maaşlarından fedakarlık yaparak sürece destek verme kararı aldıkları belirtildi.

Kraliyet Sarayı Istana Negara'dan yapılan açıklamada, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve eşi Kraliçe Azizah Aminah Maimunah Iskandariah'ın bu kapsamda 6 aylık maaşlarını almaktan vazgeçtikleri bildirilerek, "Bu karar, majestelerinin söz konusu salgına yönelik kaygılarını yansıtmaktadır." denildi.

Kabine üyeleri de 2 aylık maaşlarını vermişti

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin ve kabine üyeleri, geçen haftaki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 2 aylık maaşlarını, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) yardım fonuna bağışlama kararı aldıklarını duyurmuşlardı.

Malezya genelinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakaları 2626 olarak kayıtlara geçerken, şimdiye kadar 37 kişi yaşamını yitirmiş, 479 kişi ise tedavi edilmişti.

Yorumlar (0)