Malezya kapılarını kapattı

Malezya, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgını yüzünden Çin'in Hubey eyaletinden ülkeye girişleri yasakladı.

DÜNYA 28.01.2020, 07:58
Malezya kapılarını kapattı

Malezya hükümeti, Çin'de yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) sebebiyle salgının ilk görüldüğü Hubey eyaletinden Malezya'ya ziyaretleri geçici süreliğine askıya alındı.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsün (2019-nVoC) dünya genelinde yaydığı tehlike ve ülkede görülen vakalar üzerine, Çin'in Hubey eyaletindeki vatandaşların Malezya'yı ziyarete yönelik elektronik vize ve kapıda vize gibi uygulamalarının bir süreliğine durdurulduğu belirtildi.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ayrıca, Malezya vatandaşlarına ülke güvenliği için, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) ile alakalı yalan haberleri sosyal medyada paylaşmamaları konusunda uyardı.

Diğer taraftan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) tehlikesi, Malezya'da Çinli turistlerin sıkça ziyaret ettiği bazı turistik alanların ziyarete kapanmasına sebep oldu.

Malezya Kültür ve Turizm Bakanlığı, yayımladığı resmi açıklamada, Çin'den gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan idari başkent Putrajaya'daki Putra Camisi ve başkent Kuala Lumpur'da Sultanahmet Camisi'nden esinlenerek inşa edilmiş Federal Bölge Camisi'nin gayrimüslim ziyaretçilere geçici süreliğine kapatıldığı ilan etti.

Malezya'nın Sarawak eyaletinde ise yerel yönetim, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) tehlikesi sebebiyle eyalet genelinde Çin'den işçi alımlarını yasakladı.

Malezya genelinde şimdiye kadar 4 kişide yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) şüphesi tespit edildi.

Yorumlar (0)