Malezya'dan Cemal Kaşıkçı benzetmesi

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump'ın o sırada Irak'ta bulunan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi talimatını vermesini, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi talimatı verilmesine benzetti.

DÜNYA 07.01.2020, 12:35 07.01.2020, 12:37
Malezya'dan Cemal Kaşıkçı benzetmesi

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi öldürülmesini, "ahlaksız ve hukuksuz" olarak değerlendirdi.

Yolsuzlukla Mücadele Özel Komite toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Amerika ile İran arasındaki gerilimi yorumladı.

"Benim de vurulmam işten bile değil"

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Amerika'nın Bağdat Havalimanı’na düzenlediği saldırıların, Müslüman ülkeler için güvenlik sorunu oluşturduğunu ifade ederek, “Artık güvende değiliz. Eğer birileri, bir başkasının hoşuna gitmeyen şey söylerse, başka bir ülkeden insansız hava aracının yollanması ve hatta bana ateş edilmesi işten bile değil.” diye konuştu.

Cemal Kaşıkçı benzetmesi

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed şu değerlendirmede bulundu:

“Tıpkı Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi sınır ötesinde yaşanmış bir vakadır. Bu olay da bir ülkenin, başka ülkedeki liderleri öldürmek için kendi başına karar vermesi eylemidir. İkisi de ahlaksız ve hukuksuzdur.”

"Güçlü-zayıf endişem yok"

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, mevcut gelişmeler karşısında doğruları konuşmaktan çekinmediğini söyleyerek, “Kimin güçlü, kimin zayıf olduğuna dair endişe etmiyorum.” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin, bölgede terör faaliyetlerini artırabileceği uyarısı yapan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, “Müslümanlar için birlik olma vakti gelmiştir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)