Malezya'da metro trenleri çarpıştı: 213 yaralı

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur şehrinde yer altında iki metronun kafa kafaya çarpışması neticesinde ilk tespitlere göre 200’den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.

DÜNYA 24.05.2021, 21:44 25.05.2021, 17:23
Malezya'da metro trenleri çarpıştı: 213 yaralı

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki Petronas Kuleleri yakınlarında bulunan yer altı tünelinde iki metro kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile ilk tespitlere göre 200’den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, kazanın yerel saatle 20.45 sıralarında meydana geldiğini dile getirerek, tamir edilmesinin akabinde boş olan bir metronun aynı hat üzerinde sefer halinde olan ve içinde 213 yolcu bulunan diğer bir metro ile kafa kafaya çarpıştığı aktarıldı. Yetkililer, kazanın Petronas Kuleleri dışındaki KLCC istasyonundan yaklaşık olarak 100 metre uzaklıkta bulunan yer altı tünelinde meydana geldiğini dile getirerek, kazada 47 kişinin ağır, 166 kişinin ise hafif biçimde yaralandığını duyurdu.



"Yanlış iletişim sonucunda oluştu"

Yetkililer, kaza hakkında soruşturma başlatıldığını kaydederek, kazanın sebebinin operasyon kontrol merkezindeki yanlış iletişim neticesinde meydana gelmiş olabileceğinden kuşkulandıklarını ifade etti.

Sistemdeki ilk büyük kaza

Malezya Ulaştırma Bakanı Wee Ka Siong ise gerçekleştirdiği açıklamada, kazanın metro sisteminin 23 senelik operasyonundaki ilk büyük kaza olduğuna işaret ederek, kapsamlı bir soruşturma gerçekleştirileceğine dair söz verdi.





Yorumlar (0)