Mahrez'e suç duyurusu: "Ülkeye girmesin"

Mısırlı avukat Semir Sabri, ülkesinin başkenti Kahire'de oynanan 2019 Afrika Uluslar Kupası'nın şampiyonu Cezayir Milli Takımı'nın kaptanı Riyad Mahrez hakkında suç duyurusunda bulundu. Sabri, Mahrez'in Mısır'a girişinin önlenmesi amacıyla mümkün olan tüm yasal yollara başvuracağını söyledi.

DÜNYA 23.07.2019, 12:03 23.07.2019, 12:27

Avukat Semir Sabri, Riyad Mahrez hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Mısır Başsavcılığına sundu. Sabri, Cezayir Milli Takımı'nın kaptanı Riyad Mahrez'in kupa töreninde Mısır Başbakanı Mustafa Medbulli ve Spor Bakanı Eşref Sabri ile kasten tokalaşmayarak onlara hakaret ettiğini ileri sürdü. 

Mısır Ceza Kanunu'nun 98. maddesine göre Mahrez'in sergilediği tutumun, aşağılama ve hakaret anlamına geldiğini bildiren avukat, Mahrez'in Mısır'a girişinin önlenmesini istedi.

Sabri, Mısır’da yayın yapan Eş-Şuruk Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Mahrez'in hareketinin Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Mısır ile ilgili planları dâhilinde ve kasıtlı olarak yapıldığını öne sürdü. 

Darbeci Sisi hükümetine yakınlığı ile tanınan Sabri, konuyu takip edeceğini ve Cezayirli futbolcunun Mısır'a girişinin önlenmesi amacıyla mümkün olan tüm yasal yollara başvuracağını da kaydetti.

Ne olmuştu?

Cezayir, geçen cuma akşamı Mısır'ın başkenti Kahire’de oynanan 2019 Afrika Uluslar Kupası final maçında Senegal'i Baghdad Bounedjah’ın golüyle 1-0 mağlup etmiş ve şampiyon olmuştu. 

Cezayir Milli Takımı'nın kaptanı Riyad Mahrez, kupa töreni sırasında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino'yla tokalaştıktan sonra Mısır Başbakanı Mustafa Madbulli ve Spor Bakanı Eşref Sabri'yi görmezden gelerek tokalaşmamıştı. Kupayı alan kaptan Mahrez, sevincini takım arkadaşlarıyla paylaşırken, Madbuli ve Sabri şaşkınlığını gizleyememişti. 

Yorumlar (0)