Maduro, Trump'ı canından bezdirdi!

Amerika basınına göre Donald Trump, artık Venezuela’da rejim değişikliği istemiyor. Sebep? Trump'ın sıkılması ve Nicolas Maduro'yu devirmenin sandığı gibi kolay olmadığını anlaması!

DÜNYA 23.06.2019, 12:21
Maduro, Trump'ı canından bezdirdi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batı'nın aylardır diplomatik, ekonomik ve hatta askeri darbe ile yıkmak istediği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun artık görevini rahat şekilde yerine getirebileceği iddia edildi. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Washington Post gazetesinin özel haberine göre Amerika Başkanı Donald Trump, artık Venezule'da herhangi bir rejim değişimi düşünmüyor hatta aklının ucundan bile geçirmiyor.
 
Asker Maduro'yu satmadı

İsimleri gizli kalmak şartıyla Washington Post gazetesine bilgi veren Beyaz Saray yetkililerine göre ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun devrilmesinin çok kolay olacağını sanıyordu. Kendisini ilk önce ocak ayında 'devlet başkanı' ilan eden, nisan ayında ise arkasına bir grup askeri alarak darbe çağrısı yapan muhalif lider Juan Guaido ve destekçilerinin tüm girişimleri peş peşe başarısızlıkla sonuçlandı. Venezuela ordusundaki komutanların da birçok kez ülkenin seçilmiş lideri Nicolas Maduro'nun yanında yer almasının ardından Amerika Başkanı Donald Trump'ın artık bu defteri kapattığı iddia edildi.
 
Sular duruldu, tansiyon düştü!

Washington Post gazetesinin haberinde Venezuela'da son haftalarda tansiyonun düştüğüne de dikkat çekildi. Haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmenin düşündüğünden çok daha karmaşık ve zor olduğunu fark ettiği ifade edildi. Washington Post gazetesinin haberine göre ilk başta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirip büyük bir dış politika zafere elde edeceğini düşünen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump artık sıkıldığı için Nicolas Maduro'yu devirme hevesinden vazgeçti.

Yorumlar (0)