Maduro: Muhalefet ile yeni bir sayfa açtık

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefet kanadının oluşturduğu ‘Üniter Platform’ ile müzakerelerin yeniden başladığını belirterek, “Muhalefet ile yeni bir sayfa açtık” dedi.

DÜNYA 27.11.2022, 09:31 28.11.2022, 11:44
Maduro: Muhalefet ile yeni bir sayfa açtık

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada muhalefetle imzalanan kısmi anlaşmayı da gösteren Venezuela Devlet Başkanı Maduro, “Başkanlığını yaptığım ‘Bolivarcı Hükümet’ ile muhalefet kanadının oluşturduğu ‘Üniter Platform’ arasındaki müzakere süreci yeniden başladı. AB’ye doğru ilerlemek için muhalefet ile yeni bir sayfa açtık. Bu mutabakat, tüm vatandaşlarımızın esenliği ve barışı içindir” ifadelerini kullandı. 

Meksika’da kısmi anlaşmaya imza atıldı

Meksika’nın başkenti Meksiko’da bulunan Sofitel Otel’de bir araya gelen iktidar ve muhalefet temsilcileri, Norveç’in arabuluculuğunda kısmi anlaşmaya imza attı. Müzakerelere katılan isimlerden biri de Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard oldu. Norveç adına arabuluculuk görevini yürüten Dag Nylander de toplantıda yer aldı. Anlaşma kapsamında taraflar; yoksullar için sağlık, gıda ve eğitim programlarını finanse etmek için Birleşmiş Milletler tarafından yönetilen bir fon oluşturma konusunda uzlaşmaya vardı.

Öte yandan, kısa süre önce ABD Başkanı Joe Biden da taraflar arasındaki müzakerelere yeni bir ivme kazandırabilmek için Venezuela’ya yönelik bazı petrol yaptırımlarını hafiflettiği duyurmuştu.

Yorumlar (0)