Maduro: Guaido tutuklanacak ama...

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Juan Guaido'nun tutuklanacağını ancak henüz o günün gelmediğini söyledi.

DÜNYA 15.02.2020, 08:18
Maduro: Guaido tutuklanacak ama...

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendini devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'nun mahkeme kararı çıktığı gün hapse gireceğini belirtti.

Venezuela basınında yer alan haberlere göre Venezuela'nın başkenti Caracas’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Venezuela mahkemeleri, işlediği suçlardan ötürü tutuklanmasına karar verdiği an Juan Guaido hapse girecek. Ancak o gün henüz gelmedi." diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteği ile 23 Ocak 2019 tarihinde kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, askerî kalkışma, darbe çağrıları ve çok sayıda sınır ihlal girişimine imza atmasının yanı sıra Venezuela yargısının koyduğu yurt dışı çıkış yasağını da iki kez ihlal etmişti.

Yurt dışı çıkış yasağına rağmen Venezuela'dan en son 19 Ocak'ta ayrılan Juan Guaido, Kolombiya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, Kanada ve ABD'yi ziyaret etmiş, 11 Şubat'ta döndüğü başkent Caracas'ta "vatan haini" tepkileriyle karşılanmıştı.

Yorumlar (0)