Maduro'dan Trump'a "Temiz sayfa açalım" çağrısı!

Venezuela lideri, ülkesindeki krizin bir çözüme bağlanması için ABD Başkanı Trump'a seslendi.

DÜNYA 02.01.2020, 20:47
Maduro'dan Trump'a "Temiz sayfa açalım" çağrısı!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'a "2020'de temiz bir sayfa açmak istediğini" ifade ederek diyalog çağrısında bulundu.

Maduro, "Ben diyalog adamıyım. Donald Trump ya da ABD'yi yöneten her kimse nerede, ne zaman, nasıl istiyorlarsa biz ikili ilişkilerimizin yeni temelini tesis etmek ve bölgenin istikrarına katkıda bulunmak için yüksek saygı ve onur ile bir diyalog için hazırız" ifadeleriyle ABD Başkanı'yla temasa geçerek ülkesinde bir süredir devam eden ekonomik ve siyasi krizi çözmek istediğini açıkladı.

Venezuela'da 2019 boyunca süren krizlerde muhalif lider ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak 2019'da mecliste yapılan bir seçimin ardından kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmişti ve ülkedeki demokrasi yanlısı herkesi Maduro'ya karşı ayaklanmaya çağırmıştı. En başta ABD'nin olduğu 50 civarı ülke, Guaido'yu meşru lider olarak tanıyarak Maduro'ya karşı tavırlarını ortaya koymuştu.

Maduro, yaşananları bir "darbe" olarak nitelemişti ve Guaido'nun arkasındaki gücün ABD olduğunu iddia etmişti. Trump yönetimi ise Venezuela lideri Maduro'yu istifaya zorlamak için ağır yaptırımlar uyguluyor.

Yorumlar (0)