Maduro'dan 2 milyon güvenlik gücüyle gövde gösterisi!

Venezuela'da "Bolivarcı Kalkan 2020" savunma tatbikatı düzenleniyor. Tatbikata  milyon 300 binden fazla güvenlik gücü ile milis katılıyor.

DÜNYA 16.02.2020, 10:57
Maduro'dan 2 milyon güvenlik gücüyle gövde gösterisi!

Venezuela'da hükümetin seferberlik ve olağanüstü hallerde silah altına almak için kurduğu Bolivarcı Milis Gücü mensuplarının ve ordunun katıldığı "Bolivarcı Kalkan 2020" savunma tatbikatı gerçekleştiriliyor.

Tatbikat nedeniyle ülkenin başkenti Caracas ve diğer bölgelerde askerî hareketlilik görülüyor.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, "Bolivarcı Kalkan 2020" savunma tatbikatının, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun isteği üzerine Bolivarcı Milis Gücü çatısı altındaki sivillerin de katılımıyla düzenlendiğini kaydetti.

Bakan Lopez, tatbikat nedeniyle ülke genelinde 135 bölgede savunma senaryolarının uygulandığını ifade etti. 

"Ulusal egemenliği korumak için tatbikat başlattık"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. Maduro, yaptığı paylaşımda, "2 milyon 300 binden fazla savaşçı ile bağımsızlık, toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliği korumak için Bolivarcı Kalkan 2020 tatbikatını başlattık." ifadelerine yer verdi.

Bazı bölgelerde hava savunma senaryolarının uygulandığı, tank ve zırhlı araçların yer aldığı "Bolivarcı Kalkan 2020" savunma tatbikatı bugün tamamlanacak. 

Venezuela'daki muhalifleri destekleyen Kolombiya, Brezilya ve ABD'yi Venezuela’ya karşı askerî planlar içinde olmakla suçlayan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, iki gün önce gerçekleştirilen basın toplantısında, Brezilya'nın Venezuela ordusuna saldırı düzenlemeyi hedefleyen silahlı gruplara ev sahipliği yaptığını ileri sürmüştü.

Yorumlar (0)